MHAMID – TISSINT

Liaison : 66 km  – SS : 350km – Liaison :  462 km – Total :  350km

Wederom een hele taaie dag voor de voertuigen en hun berijders! De route van vandaag kende hele snelle pistes maar ook heel veel stenen! Mark en Peter kampten met een probleem in de aandrijving maar wisten hiermee toch als 13e aan de finish te komen, er moet nu wederom met harte lust gesleuteld worden om de buggy weer fris te maken voor morgen.

Voor de motor waren de klappen deze keer echt te hard, Dick reed beide wielen krom maar kon toch voortzetten vanwege de Bibmousse banden, ook constateerde hij dat de achtertank lek was gegaan, nog een keer mazzel want hij heeft in principe voldoende bij in de hoofdtank! Dick kwam vandaag binnen op P8!

Het motor klassement word nog spannend, P3 t/m P8 scheelt slechts 35 minuten overall, Dick heeft nog 2 etappe’s om te proberen bij te komen maar de lichamelijke gesteldheid begint zijn tol te eisen,het word een survival of the fittest tot aan de finish!

Tot dusver is het een loodzware rally en sleutelen tot diep in de nacht helpt niet echt mee, Mark, Peter, Dick en niet te vergeten de assistentie John, Marco en Quint blijven 200% geven om mens en machine aan de finish te krijgen! Dat is de Daltons spirit!

Morgen trekt de stoet naar het een na laatste bivak in Ouarzazate, de totale afstand bedraagt maar liefst 645km waarvan 117km Special Stage! Er word vroeg gestart dus de eerste worden rond 15:00 in Ouarzazate verwacht!

Leave a Reply